UIK söker juniortränare

Umeå IK FF söker fotbollstränare till elitsatsande tjejer. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet som tränare/ledare med inriktning mot elit och utveckling. Du har en adekvat tränarutbildning gärna kombinerat med pedagogisk utbildning. Ditt intresse av utvecklings- och utbildningsfrågor är stort och du har god förmåga att samarbeta, organisera, kommunicera och informera. Vi strävar efter Riksidrottsförbundets direktiv gällande jämställd idrott och söker både kvinnliga och manliga sökanden.

Om tjänsten:

Umeå IK FF:

– Huvudtränare för våra elitjuniorer som spelar i serien Svenska Spel F19 samt i div 2 Norra Norrland Syd,
– Stödkompetens till tränarteamet för våra elitjuniorer som spelar i serien SM F17 Norra Norrland, – Tjänsten utförs i nära samarbete med övriga ledare i föreningen.

I samarbete med Umeå Elitidrottsgymnasium erbjuds även möjligheten att:

– Genomföra undervisning på NIU (Nationell Idrottsutbildning) vid Maja Beskowskolan och LIU (Lokal Idrottsutbildning) vid Dragonskolan i ämnet Specialidrott Fotboll,

– Undervisningen utförs i nära dialog med tränare från Umeå Elitidrottsgymnasium och ungdomsansvarig i Umeå IK FF.

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för damfotboll i allmänhet och ungdomsfotboll i synnerhet. Du är en lagspelare som har ett starkt driv. Som person är du positiv, idérik och har förmåga att bygga, upprätthålla och utveckla långsiktiga relationer. Vi tror att du har relevant eftergymnasial utbildning samt tränarutbildning på minst nivå UEFA A eller motsvarande. Elite Youth och UEFA Pro är meriterande. Du har tidigare erfarenheter av att leda i verksamheter enligt uppsatta mål och visioner.

Förutsättningar för anställningen:

– Anställningens omfattning är från deltid upp till heltid beroende på sökandes möjligheter till uppdrag hos samarbetspartners

– Direkt rekrytering där du anställs av Umeå IK FF
– 
Månadslön
– 
Tillträde 2021-01-07 eller enligt överenskommelse

 

Sista ansökningsdag 2020-10-31. Ansökan skickas digitalt till britta.akerlund@umeaik.se

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta:

Ang tjänsten: Andreas Bengtsson, 070-566 88 63, ungdomsansvarig

Ang Umeå IK FF och anställningen: Britta Åkerlund, 070-549 44 45, ansvarig Sportkommittén, vice ordförande

 

 

 

Föreningen

Umeå IK FF bildades 2011 och är en del av Umeå IK som grundades redan 1917. Det är en ideell fotbollsförening där medlemmarna representeras av styrelsen. Styrelsen är sammansatt av kompletterande kompetenser inom ekonomi, ledarskap, organisation, projektledning, försäljning, personalfrågor och marknadsföring.

Vi ska på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Representationslaget spelar i OBOS Damallsvenskan. Utöver A-laget har vi också elitjuniorverksamhet med lag i Svenska Spels F19-serie och SM F17 Norra Norrland samt ett lag i div 2 Norra Norrland Syd. Vi verkar i nära samarbete med Umeå Elitidrottsgymnasium och ser breddföreningar i Umeå med kranskommuner som viktiga samarbetspartners.

Vår vision:

Umeå IK FF är en förening med stark och tydlig värdegrund som verkar tillsammans. Vi ska vara Sveriges bästa damfotbollsklubb – på flera plan.

Vår mission:

Vi förverkligar tjejers fotbollsdrömmar genom att skapa en miljö där de kan utveckla sin fulla potential.

 

Umeå IK FF: