Umeå IK FF och Sunnanå SK inleder samarbete

Anrika Sunnanå SK, 80-talets storklubb inom svensk damfotboll, har erbjudits och tackat jag till den lediga platsen i Elitettan. Umeå IK FF tycker det är väldigt trevligt och säger stort grattis till Sunnanå SK! Vi kan nu också meddela att klubbarna tecknar ett samarbetsavtal enligt SvFF:s modell om ”Fotbollsutvecklande föreningssamarbete för professionell spelare”. Det innebär att Sunnanå vid sina matcher kan använda fyra utespelare och en målvakt, inte äldre än födda 1998, ur UIK:s Damallsvenska trupp.

Sven Schampi, damgruppen Sunnanå SK:

– Vi ser en stor potential i detta samarbete och hoppas kunna utveckla det ytterligare under säsongen. Spelarlånen från UIK blir viktiga för oss utifrån det läge vi nu befinner oss i och de spelare som ansluter till oss får viktig speltid i elitmiljö. Det känns verkligen som en win-win situation för båda parter.

Robert Bergström, huvudtränare Umeå IK FF

– För oss är det viktigt att säkerställa speltid för så många spelare som möjligt i A-laget. Jag är glad över att vi har kommit överens med Sunnanå SK om denna lösning som innebär att några av våra yngre spelare får värdefull speltid i Elitettan, vilket kommer att vara till stor nytta för deras individuella utveckling. Instämmer helt med Sven om att det är en win-win.

Umeå IK FF