Umeå IK FF presenterar nyförvärvet Villemo Dahlqvist

Vi kan nu glädja oss över att ha kommit överens med den offensiva spelaren Villemo Dahlqvist för de kommande två åren. Villemo kommer senast från Morön BK där hon har varit en starkt bidragande kraft till MBKs fina resultat de senaste säsongerna i Elitettan. Hennes fotbollsfostran kommer från Sunnanå SK sedan 6 års ålder och inför 2020 bytte hon till Morön BK.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare och vilka styrkor du känner att du besitter.

-Jag är en offensiv spelare, har spelat i stort sätt alla offensiva positioner genom åren. Innermittfältare, 10a, ytter, forward. Jag är en spelare som alltid försöker ta bollen framåt och jag gillar en offensiv fotboll. Mina styrkor som fotbollsspelare är förutom kreativitet att jag är teknisk och jobbar väldigt hårt. Jag har också bra touch på bollen och ett bra tillslag med båda fötterna.

Vad är din historiska bild av UIK och även vart UIK är på väg i framtiden?

-Jag vet att UIK varit Sveriges bästa lag i många år och jag tror och hoppas på att vi snart ska vara där snart igen. Det är en bra organisation som har förutsättningar för att ligga i toppen i allsvenskan.

Vad känner du att 2022 kommer att innebära & betyda för både dig & UIK?

-Ett spännande år med bra förutsättningar att etablera sig i allsvenskan både för mig och för UIK. Jag har fått ett bra intryck av klubben, både från spelare och ledare, så det ska bli kul att träna utvecklas i den miljön.

Har du redan satt en egen målsättning för 2022, så fall vad är den?

-Min främsta målsättning är att utvecklas så mycket och ha så roligt som möjligt under tiden. Jag vill också bidra så mycket jag kan med mina kvalitéer både på och utanför planen för att göra andra bättre. Sen vill jag såklart försöka slå mig in i startelvan och få speltid.

Hur ser din vardag ut utanför fotbollsplanen?

-Jag jobbar deltid som en resurs inom skolan där jag hjälper elever i grundskolan som behöver lite mer tid runt sin skolgång, vilket är mycket stimulerande och givande. Utanför fotbollen har jag egentligen ingen speciell hobby utan min tid spenderar jag med min pojkvän, familj & vänner.

Slutligen, hur gick dina tankar när du blev erbjuden att flytta till Umeå för spela o Damallsvenskan?

-Jag blev jätteglad och blev direkt intresserad. Jag tycker och har alltid tyckt att UIK känns som en bra förening där det finns bra utvecklingsmöjligheter, så det känns superroligt att få den här möjligheten och jag längtar tills att serien ska dra igång. Det kommer bli ett spännande år!

Tränare Samuel Fagerholm om Villemo:

-Villemo är en intressant spelare som är i en ung ålder och har stor utvecklingspotential. Redan nu besitter hon starka kvalitéer med boll och sin beslutsförmåga. Det känns riktigt bra att få med henne i laget och stärka truppen. Jag tror att hon kommer att smälta väl in i gruppen och snabbt lära sig hur vi jobbar.

 

Villemo kommer att spela i nummer 20.

Umeå IK FF