Umeå IK förlänger med landslagsspelare

Den Nya Zeeländska landslagsmålvakten Erin Nayler har valt att förlänga sitt kontrakt med Umeå IK fram till och med 2024.

Beslutet var inte svårt att fatta enligt Erin.

-Jag är väldigt glad över att ha förlängt mitt kontrakt med Umeå IK. Det har varit en fantastisk upplevelse hittills. Klubben, människorna och kulturen har varit fantastisk och jag har verkligen kunnat utveckla mig själv som målvakt och person.

Detta är nästa steg i Umeå IKs bygge inför att etablera föreningen i Damallsvenskan där målbilden är att skapa långsiktiga förutsättningar utifrån sportsliga mål.

Erin har varit en en viktig spelare under hennes tid i Umeå, både på och utanför planen och har i år varit en konstant startspelare under den damallsvenska säsongen.

-Det är mycket positivt att vi har kommit överens om en förlängning med Erin Nayler. Hon är en väldigt viktig spelare för oss som vill fortsätta att utvecklas i vår miljö. Vi får behålla en driven och duktig spelare som har ambitioner med sin fotboll och som har sina bästa fotbollsår framför sig, säger sportchefen Jörgen Crovin.

Nayler fortsätter:

– Jag ser verkligen fram emot andra halvan av säsongen. Vi har några spännande nyförvärv samt flera unga spelare som redan har passat in riktigt bra och tillför energi till laget. Jag ser fram emot hösten och den fortsatta resan vi har påbörjat. Jag har flera mål kvar att jobba mot, dels att hjälpa Umeå IK att fortsätta i Damallsvenskan men också drivet att spela VM nästa år hemma i Nya Zeeland.

Umeå IK FF