Umeå som hemma för playmakern

Sarah Mellouk var bara 14 år när hon debuterade i damallsvenskan med LDB Malmö/Rosengård. Nu har hon bestämt sig för att spela ytterligare två säsonger med den allsvenska nykomlingen Umeå IK.

– Umeå känns som hemma för mig nu, säger den skånska playmakern som spelat en viktig roll i UIK de senaste säsongerna.

Sarah Mellouk hade redan tidigare kontrakt med UIK över nästa säsong men för några dagar sedan kom hon överens med föreningen att skriva på för ytterligare en säsong. Det nya kontraktet gäller till och med säsongen 2023.

-Jag tror att vi är mer redo nu än senast när vi tog steget upp även om vi kände oss redo då också, säger Sarah Mellouk.
Sarah spelar en viktig roll i lagets speluppbyggnad.
-Jag älskar det sätt som vi spelar på i UIK och trivs jättebra med min roll i laget, säger hon.
Laget har under den gångna säsongen hittat en stabil grund i spelet.

– Vi kan helt klart utveckla den grunden ytterligare. Inte minst försvarsmässigt. Den här säsongen var vi så pass överlägsna att vi sällan sattes på några svårare prov, menar hon.

Laget som gick upp 2019 hade bra kvaliteter det också men dagens lag är yngre och därmed som Sarah ser det hungrigare.

– Hungriga spelare gör ofta skillnad mot lite mer etablerade, säger Sarah. Vi har många unga hungriga som kan ta stora steg i utvecklingen.

Själv tycker hon sig ha haft ett bra samarbete på vänsterkanten med bland andra Monica Jusu Bah. Just Monica Jusu Bah är en av flera unga i laget som Sarah ser en mycket stor utvecklingspotential hos.

– Laget ser bra ut fast jag vet inte så mycket om de nya spelarna annat än att de i flera fall kommer från Finland, skrattar Sarah.
Men en nykomling har hon i alla fall lite koll på.

– Hon Tuva (Skoog) från Morön har jag sett när hon spelar i flicklandslaget.

Sarah kollar en hel del på fotboll även när hon själv inte spelar. Hon håller koll på damallsvenskan, ser en del på UFC och ser fram mot att Team TG har tagit steget upp.

– Sedan följer jag Malmö FF hela tiden. Det är liksom min förening och det var där jag började en gång, säger Sarah Mellouk.

Fast numera föredrar hon mer Umeå före Malmö. Det och att hon trivs med UIK:s sätt att spela var avgörande när hon skrev på för ytterligare två säsonger med Umeå IK.

Text: GUNNAR JOHNSSON
Foto: MICHAEL SMOLSKI

Umeå IK FF