Anmälan nu öppen till Umeå IK High Performance Conference

Den 5.e februari 2020 arrangerar Umeå IK tillsammans med Idrottshögskolan vid Umeå universitet en konferens för dig som är tränare, fysansvarig eller fysioterapeut i F17, F19, Div. 1, Elitettan och OBOS Damallsvenskan.

-Målet är att skapa en återkommande mötesplats för att stärka damfotbollen och bidra till utveckling på riksplanet, säger Torbjörn Halvardsson, styrelseordförande för Umeå IK.

Umeå IK:s fystränare, Andreas Ågren, är ansvarig för konferensen och han anser att den kommer att fylla ett tomrum inom fortbildningsplanet.

-I Sverige har vi saknat en mötesplats för att utbyta erfarenheter mellan tränare och utveckla kompetensen inom damfotboll. Det är viktigt att ha en dialog mellan tränare på den här nivån för att diskutera tillämpning, tips och framsteg.  Tanken är ju att konferensen ska återkomma och förhoppningsvis bli större med åren, säger Andreas Ågren.

Under dagen har vi bokat in besök från ett antal gästföreläsare samt att vi har tid för nätverkande och diskussioner. Tack vare samarbetet med Idrottshögskolan och Projekt Semiprofessionell Fotboll kommer vi kunna genomföra dagen utan att ta ut någon deltagaravgift, så anmälan och deltagande är utan kostnad och det ingår lunch och fika!

-Det här är framtidsfrågor som kan få stor betydelse för damfotbollens utveckling och vi är glada över att Umeå IK som första förening tar det här initiativet att samla kompetensen på ett och samma ställe under en dag, säger Yvonne Ekroth, landslagschef över U23/Flick Elit hos Svenska fotbollsförbundet.

Anmälan görs till kansli@umeaik.se, vi har ett begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Anmälan är bindande och frånvaro måste meddelas senast 7 dagar före konferensen annars debiteras 500:-.

Vi hoppas att dagen kommer vara ett bra tillfälle för ledare att fortbilda sig samt att vi kan berika varandras verksamheter och därmed stärka damfotbollen.

Umeå IK tränar på gym. Elin Åkerman får råd av fystränaren Andreas Ågren.

 

Information om gästföreläsare på Umeå IK High Performance Conference:

Lisbeth Wikström-Frisén

Forskar på Idrottshögskolan i Umeå och har specialiserat sig på fysisk träning och menstruationscykeln. Lisbeth kommer att prata om sin tidigare forskning som blev uppmärksammad internationellt och även sitt nuvarande arbete i ämnet.

Anna Nordström

Adjungerad Professor vid Umeå universitet som jobbat med både FIFA och UEFA med att ta fram riktlinjer för skallskador. Är idag ansvarig för UEFAs utbildning om skallskador och hon kommer berätta om vad skallskador är och innebär samt råd och handläggning av skallskador inom fotbollen.

Ulrika Aasa

Ulrika forskar inom fysioterapi, screening, skador och rehabilitering av dessa och är en del av Idrottshögskolan forskarnätverk. Ulrika kommer föreläsa om screening och vanliga besvär hos fotbollsspelare och hur man kan tänka kring rehabilitering av dem.

Pernilla Eriksson

Jobbar som biträdande föreståndare på Idrottshögskolan vid Umeå universitet och jobbar nära elitidrottsstudenterna och föreningar i frågan om deras dubbla karriärer. Hon kommer föreläsa om dubbla karriärer (elitidrott och studier) ur ett holistiskt perspektiv