Emma Åberg Zingmark fortsätter med Umeå IK FF

Ytterligare en viktig pusselbit i byggandet av Umeå IK FF:s trupp 2021 är klar då Emma Åberg Zingmark skrivit på för ytterligare en säsong.

Emma Åberg Zingmarks tankar kring att fortsätta i UIK:

– Det känns som en självklarhet att stanna kvar i den klubb som inte bara välkomnat mig tillbaka de två gånger jag tagit paus men som också väntat, stöttat och hjälpt mig under de 3 åren jag rehabiliterat diverse skador och stått utanför spel. Nu när jag är i form och kan prestera ska jag göra allt i min makt för att vi ska ta oss upp till OBOS Damallsvenskan igen.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om hur viktig Emma Åberg Zingmark är i truppen:

– Med Emmas härliga, energifulla personlighet och skicklighet som spelare kommer hon att hjälpa till att driva upp tempot på planen. Energin kommer sprida sig i gruppen och se till att vi håller rätt riktning under säsongen. Jag är glad över att ha Emma med på resan och ser fram emot att få jobba ihop.

Kort om Emma Åberg Zingmark:

Emmas moderklubb är Ersboda SK. Hon kom redan som 17-åring till UIK 2008 och frånsett säsongen 2011, då hon gjorde ett uppehåll, och 2013, då hon spelade i Mariehems SK, har hon varit UIK:are. Det innebär att Emma nu går in i sin tolfte säsong med UIK!!! I år i OBOS Damallsvenskan spelade Emma 21 av 22 matcher varav 20 från start. På landslagsnivå kan Emma räkna in 14 matcher med F17 och 13 matcher med F19. Hon är sedan i våras klar med kandidatprogrammet i Life Science vid Umeå universitet och går nu en 2-årig masterutbildning i Kemi.

Umeå IK FF