Förlust i Norrlandsderby

Lördagens match på Umeå energi arena i Svenska cupens andra gruppspelsomgång blev som förväntat en härligt tuff drabbning mot allsvenska Piteå IF. En överlag jämn första halvlek fick ett snöpligt avslut då Piteå gjorde nickmål på en frispark, där viss förvirring uppstod.

– Vi höll på att ställa upp muren och då blåste domaren, så där hade vi väl velat haft en annan utväg. Sen tappar vi väl markering också, jag ser inte riktigt, säger UIK.s Alma Nygren till Västerbottens Kuriren.

I andra halvleken var gästerna det bättre laget och bortasegern var rättvis. Siffrorna skrevs till 0-3 innan slutsignalen ljöd. Förlusten innebär att UIK står kvar på tre poäng i gruppen. Sista matchen spelas mot seriekollegan i Elitettan IK Uppsala som avgörs nästa söndag kl 14.00. Efter den matchen återstår två träningsmatcher mot Team TG och Sundsvall DFF innan serien sparkas i gång borta mot Malmö FF i mitten av april.