Förlust mot Djurgården

På onsdagskvällen var det match borta mot Djurgården på Stockholms stadions gräsmatta. UIK kom bra ut i matchen och var i första halvleken till största delen det klart spelförande laget, men det gav målmässigt inte något resultat. Djurgården kunde sticka upp och målfarliga Hayley Dowd satte med ett skott snyggt 1-0 förbi Erin Nayler. Därefter hade UIK.s Bri Campos ett kanonläge till att kvittera, men hemmalagets målvakt Kelsey Daugherty kunde rädda med vänstra benet.

– Vi gör en väldigt bra första halvlek och det känns orimligt att vi ligger under med 0-1. Vi pressar dem, spelar oss ur deras press och skapar chanser. Men vi hade nog behövt skapa ännu mer, säger tränare Fagerholm till VK.

I andra halvlek skapade UIK tillräckligt för att spräcka målnollan, men Kelsey Daugherty hade en bra dag på jobbet och stod emot. Villemo Dahlqvist hade ett par skott där målvakten fick sträcka ut, samma gäller Sarah Mellouks skott som Daugherty tippade över ribban till hörna.
Djurgården gjorde i stället 2-0 efter ett snöpligt självmål av Emma Santamäki och på övertid satte Stina Lisa Johansson 3-0 efter ett kliniskt avslut.

En tung förlust och fortfarande är UIK utan mål och utan poäng på bortaplan. Men det är bara att ladda om då det redan på söndag väntar ny match hemma mot Eskilstuna United. Avspark kl 15.00!