Grannklubbarna stöttar Umeå IK FF

Umeå IK FF är i en prekär ekonomisk situation.

Då sträcker grannklubbarna Umeå BSKT och Umeå FC fram handen och vill hjälpa till.

– Vi vill visa vårt stöd för Umeå IK FF, genom att samverka klubbarna emellan säger Michael Jalmby, ordförande i basketklubben.

– Fotbollssporten är viktig i Umeå och det oavsett om det är tjejer eller killar, unga eller äldre, som spelar, menar Håkan Bäckström, ordförande i UFC.

Det råder ingen tvekan om att Umeå IK FF:s nödrop om ett ekonomiskt utsatt läge har gett eko, dels ute bland allmänheten, dels inom näringslivet och inte minst bland grannklubbarna i Umeå.

Såväl Umeå BSKT som Umeå FC har på olika sätt tagit tydliga initiativ till samarbete.

– Vi i Umeå BSKT vet att det är en utmaning att driva en elitförening och för att klara det är samverkan den enda hållbara lösningen på lång sikt, säger Michael Jalmby.

Hur samarbetet ska gå till är än så länge inte klart.

– Nästa steg är att fördjupa dialogen och undersöka vilka områden vi kan samverka kring för att minska utgifterna och öka inkomsterna.

 

Även Umeå FC är inställt på att hjälpa grannklubben Umeå IK FF och det på flera olika sätt.

– Vi är mer kollegor än konkurrenter med Umeå IK FF och vill gärna bidra och hjälpa till på det sätt vi kan i denna, för dem, besvärliga situation, säger Håkan Bäckström.

Under kommande helgs Ungdomscup, i regi av Tegs SK, kommer Umeå FC att överlåta en del av sina domaruppdrag till UIK, som får ett tämligen rikt antal matcher och därigenom möjlighet att generera intäkter.

UIK kommer också att få en framträdande position på Gammliavallen kommande måndag kväll under Umeå FC:s derbymatch mot Piteå i division I Norra.

– Representanter från Umeå IK FF kommer att finnas på plats med bössor där åskådarna får möjlighet att bidra till UIK:s ekonomi. Vi hoppas på minst 2 000 åskådare och eftersom det är fri entré till matchen kan man förslagsvis lägga motsvarande slant i någon UIK-bössa, säger Håkan Bäckström.

Sofia Lundberg, ordförande i Umeå IK FF, gläds förstås över grannklubbarnas initiativ att hjälpa till när ekonomin är ansträngd.

– Det känns viktigt och oerhört roligt när klubbarna tar sådana här initiativ. Det är verkligen uppskattat och det är precis så här föreningar borde börja tänka när det gäller att öka samverkan mellan varandra, säger hon.

 

 

 

Umeå IK FF