Olivia Holm fortsätter med Umeå IK FF i Elitettan

Olivia Holm väljer att fortsätta med Umeå IK FF. Därmed är ännu en viktig pusselbit i lagbygget för 2021 klar. Olivia är en kraftfull och kämpastark mittfältare som den gångna säsongen visade att hon platsar i OBOS Damallsvenskan. Det är därför väldigt glädjande att Olivia väljer att fortsätta med UIK och tar fighten för en snabb återkomst till högsta serien.

Oliva Holm om valet att fortsätta med UIK:

– Jag har haft två lärorika säsonger här i Umeå och jag känner en enorm revanschlust sedan fjolåret. Därför kändes det självklart för mig att stanna och vara med på resan tillbaka till OBOS Damallsvenskan.

Huvudtränare Samuel Fagerholm:

– Det är tryggt att Olivia finns med kommande år, hon har redan visat sin kapacitet och vuxit fram till en stark aktör på mitten. Med sitt dynamiska sätt att spela i kombination med bollvinster och stabilt passningsspel kommer hon tillföra laget mycket.

Kort om Olivia Holm:

Olivia började sin fotbollsbana i Burträsk FF och efter flytt till Skellefteå blev det spel i Sunnanå SK i både Damallsvenskan, Elitettan och div 1. Säsongen 2017 spelade Oliva för Mallbackens IF Sunne innan hemlängtan gjorde att hon återvände till Skellefteå och Moröns SK. Från Morön tog så Oliva steget till UIK inför säsongen 2019 och har spelat med UIK både i Elitettan och i OBOS Damallsvenskan. Utanför fotbollen studerar Olivia vid Umeå universitet där hon går en 4-årig lärarutbildning Förskola – Årskurs 3.

Umeå IK FF