Elvira Fjällström och Alexandra Sandström spelar vidare med UIK

Elvira Fjällström och Alexandra Sandström spelare vidare med Umeå IK FF i Elitettan. Båda kom till A-laget från föreningens framgångsrika juniorutbildning inför säsongen 2020 och båda väljer nu fortsatt spel med UIK.

Samuel Fagerholm om Elvira Fjällström:

– Det ska bli roligt att få börja träna Elvira, det märks att hon är sugen på att ta för sig kommande år. Matcherna i Sunnanå denna säsong har varit nyttiga och nu ska hon förhoppningsvis vara redo för utmaningen med oss. Hon har fina egenskaper redan nu som kommer passa väl in i spelsättet, tillsammans ska vi se till att hon tar några kliv till i sin utveckling.

Elvira Fjällströms tankar inför framtiden:

– Jag ser fram emot den kommande säsongen med Umeå IK. För mig var det ett självklart beslut att stanna kvar i UIK. Jag fick ett bra intryck av Samuel och jag känner mig otroligt peppad på att ta nästa steg och fortsätta utvecklas som spelare. Jag ser fram emot att vara med på vår resa tillbaka till OBOS Damallsvenskan.

Kort om Elvira Fjällström:

Elvira Fjällström är född 2000 och kommer från Lycksele med Betsele IF som moderklubb. Hon började på NIU hösten 2016 och anslöt till UIK:s F19-lag säsongen 2017. Samma år gjorde hon inhopp i A-laget i Svenska Cupen och 2018 inhopp i Elitettan. Elvira hade en mycket framgångsrik säsong 2019 i F19-laget och fick förtroendet i Umeå IK FF:s Damallsvenska trupp inför säsongen 2020. Under säsongen har Elvira genom samarbetsavtal spelat matcher med Sunnanå SK i Elitettan. Vid sidan av fotbollen går Elvira på sjuksköterskeutbildningen.

Samuel Fagerholm om Alexandra Sandström:

– Alexandra har en direkthet i sitt sätt att spela som är spännande, inte minst i straffområdet.
Även hon har fått nyttiga matcher med Sunnanå denna säsong som gett henne erfarenhet från Elitettan. Hon kommer vara nyttig i både träning och match med sin inställning. Det i kombination med att hon även kommer gå framåt i sin utveckling blir riktigt bra för oss alla.

Alexandra Sandström tankar inför framtiden:

– Det känns otroligt kul att representera UIK ytterligare ett år. Jag har fått et bra intryck av den nya ledarstaben och det ska bli spännande att vara med på resan tillbaka till OBOS Damallsvenskan. Jag hoppas att vi kan fortsätta hålla en hög nivå i Elitettan där jag vill kunna bidra med mina egenskaper på bästa sätt, samtidigt som jag vill ta ytterligare kliv i min utveckling som fotbollsspelare.

Kort om Alexandra Sandström:

Alexandra Sandström är född 1999 och kommer ursprungligen från Holmsund. Hennes moderklubb är GUIF, Gimonäs Umeå IF. Som 12-åring flyttade hon till Norge och spelade under en säsong för Gratangen IL norr om Narvik. Året därpå kom hon tillbaka till GUIF och anslöt sedan till UIK 2013 för spel med F17 och därefter F19-laget. Hösten 2015 började hon på NIU och året efter gjorde Alex, som hon kallas, några inhopp i A-laget och Damallsvenskan. En korsbands- och meniskskada har av och till satt käppar i hjulet för en spikrak utveckling 2017 och 2018 men från säsongen 2019 har Alex åter kunnat visa vilken talangfull och skicklig fotbollsspelare hon är. Hon tog därför också en plats i den Damallsvenska truppen 2020. Under säsongen har Alexandra genom samarbetsavtal spelat matcher med Sunnanå SK i Elitettan. Till vardags arbetar Alexandra på ICA Maxi.

 

 

 

För mer info:

Elvira Fjällström, 070-617 77 59

Alexandra Sandström, 076-811 36 31

Samuel Fagerholm, +358 457-343 00 62

Umeå IK FF