Robert Bergström och Torbjörn Nordström förlänger med UIK

Nu är alla kontraktsdetaljer lösta och Umeå IK FF kan med stor glädje meddela att tränarduon Robert Bergström och Torbjörn Nordström fortsätter leda laget vidare i OBOS Damallsvenskan.

Robert Bergström kom in som huvudtränare inför säsongen 2017 och hade då närmast varit huvudtränare i Umeå FC. Civilt arbetar Robert som lärare på fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik, ett jobb som nu kommer att minska i omfattning för att ge plats åt Umeå IK:s satsning i OBOS Damallsvenskan.

Robert Bergström om att fortsätta som huvudtränare i Umeå IK FF:

– Jag ser framemot att få tävla på den högsta nivån och att få göra det i den här föreningen, med det här laget och med ”Tobba” samt övriga ledare känns väldigt bra. Både jag och laget har utvecklats mycket under de här tre åren. Vi har implementerat ett tydligt arbetssätt i spelets alla skeden, skapat en identitet och har en träningsmetodik som fungerat på ett väldigt bra sätt. Seriesegern i Elitettan bekräftar att vi är på väg någonstans och det ska bli spännande att se hur vi kommer stå oss i konkurrensen mot övriga lag i OBOS damallsvenskan.

För andra gången tar Torbjörn Nordström ett damlag upp till allsvenskan. 2007 hette laget Umeå Södra FF och nu 2019 Umeå IK FF. Torbjörn har ett förflutet som spelare i bl a Umeå FC och har också haft uppdrag som tränare/instruktör i landslaget F15-17. I Umeå IK FF hade Torbjörn rollen som sportchef och assisterande tränare åren 2014-2016. Hösten 2016 var Torbjörn assisterande tränare till Robert Bergström i Umeå FC och tog därefter inför säsongen 2017 steget tillbaka till UIK tillsammans med Robert. Torbjörn arbetar också som fotbollsutvecklare vid Västerbottens Fotbollsförbund.

Torbjörn Nordström om framtiden:

– Det har varit en fantastisk upplevelse att få vara en del av resan tillbaka till allsvenskan.
Jag är glad och hedrad över att få fortsatt förtroende i föreningen. Med Robert kvar vid rodret kändes det självklart för mig att jobba vidare med laget med målsättningen att etablera Umeå IK FF i OBOS Damallsvenskan.

Umeå IK FF:s ordförande Torbjörn Halvardsson är mycket nöjd med att tränarduon fortsätter i UIK:

– Umeå IK FF har haft en otroligt framgångsrik säsong under 2019. A-lagets serieseger samt avancemang till OBOS Damallsvenskan är resultat av professionellt ledarskap utfört av ett antal duktiga tränare och ledare. Robert Bergström och Torbjörn Nordström är ledande bakom dessa framgångar och vi är mycket glada att de fortsätter med oss!

Umeå IK FF