Tea Lundmark ny målvakt i UIK

Tea Lundmark med ursprung från Piteå och moderklubb Piteå IF är klar för UIK. Den 26-åriga målvakten stod mellan stolparna senast i Mallbacken i Elitettan där det blev hela 25 seriematcher i fjol. Totalt har Tea gjort uppemot 70 matcher i Elitettan.

Välkommen till Umeå IK, Tea! Hur känns detta?

-Det känns super! Umeå har för mig alltid funnits med i bilden som en stor och stark klubb och som norrlänning så känns det otroligt kul att få bli en del av det.

Berätta om varför ditt val föll på UIK och vad du ser mest framemot kommande säsong.

-Efter många bra samtal med sportchef Jörgen så fick jag ett väldigt stabilt intryck av föreningen. Mickis (målvaktstränare) och jag hade också en väldigt bra dialog som tände en gnista inför säsong 2023 och chansen till att fortsätta ta steg i min karriär.

Vad kan våra följare, fans och medlemmar förvänta sig av dig? Vad vill du bidra med?

-Jag är en väldigt direkt och rak individ som älskar tuff fotboll men som även beundrar den gemenskapen som fotbollen ger. Jag gillar att vara delaktig i det lag jag spelar med och den klubb jag representerar. Att vara stolt över de färger du bär betyder mycket för mig så jag hoppas att jag kan göra alla UIK-supportrar nöjda med mitt målvaktspel och personlighet både på och utanför planen.

Vilken är din största styrka som målvakt?

-Mina största styrkor är definitivt mina reflexer men även mitt 1 mot 1 spel och mina fötter! Jag älskar avgörande situationer som hörnor, frisparkar och frilägen där jag aldrig backar för en duell.

Till sist, skicka en hälsning till våra följare, fans o medlemmar.

-Det känns otroligt motiverande att få komma norrut och andas frisk luft igen och jag är beredd att göra allt och lite till denna säsong i Umeå! Nu kör vi, avslutar Tea.

Målvaktsansvarig i UIK Mikaela “Mickis” Jacobson kommenterar värvningen av Tea:

-Tea är en stark, positions- och reaktionssäker målvakt med god karaktär och pondus som kommer vara viktig för oss i det sätt vi vill spela. Vi är otroligt glada över att förstärka truppen med en av Elitettans bästa målvakter och jag ser personligen väldigt mycket fram emot att börja arbeta ihop och jobba vidare med Teas utveckling.

Umeå IK hälsar Tea varmt välkommen till klubben och staden Umeå.

Foto: Bildbyrån

Umeå IK FF