Tilde Johansson återvänder till UIK

Tilde Johansson återvänder för spel i Umeå IK kommande säsong och det är vi väldigt glada över. Tilde som varit i UIK sedan 2018 blev i höstas utlånad till Sundsvall DFF där hon varit en nyckelspelare. I Sundsvall blev det 12 matcher under 2022 (alla från start) och innan dess fyra st inhopp med UIK i OBOS Damallsvenskan. Under säsongen 2021 spelade Tilde 18 matcher för UIK i Elitettan varav nio från start.

Hur känns det att vara ”tillbaka” i UIK, Tilde?

-Det känns väldigt kul att få representera UIK kommande säsong. Jag lämnade i somras på lån till Sundsvall för att få mer speltid och har under hösten samlat på mig bra erfarenhet från Elitettan, så nu känner jag mig motiverad att fortsätta i UIK 2023, säger hon.

Vad är dina tankar inför nästa säsong och vad ser du mest framemot?

-Jag hoppas att vi kommer kunna hålla en hög nivå i Elitettan och att jag kan bidra med mina egenskaper till laget. Jag ser framemot att utvecklas ytterligare och bygga upp något bra tillsammans med klubben.

Sportchef Jörgen Crovin:

-Att Tilde nu har valt att förlänga sitt avtal ger oss både en stark och kompetent spelare som har flera positioner i kroppen samt en lokal spelare som har haft en väldigt lyckad höst under sin lånetid hos Sundsvall DFF.

Tilde Johansson är född 2002 och har Betsele IF som moderklubb. Familjen flyttade till Umeå när Tilde var 10 år och då började hon spela med Umeå Södra. Till UIK kom Tilde inför säsongen 2018 och i fjol blev Tilde utlånad till Sundsvall DFF. Tildes position är i första hand som ytterback men hon kan även spela på innermittfält vilket hon bl.a. fick chansen att göra i Sundsvall.

Umeå IK FF