Umeå IK FF formerar den damallsvenska truppen

Vi är otroligt stolta och glada över att Umeå IK FF redan nu, med fyra omgångar kvar av Elitettan, är kvalificerade för OBOS Damallsvenskan 2022!

Att vi hela säsongen haft siktet inställt på en återkomst till högsta divisionen är ingen hemlighet. Tvärtom, vi har varit väldigt tydliga med att vår målsättning varit att sejouren i Elitettan skulle bli ettårig.

Under de senaste veckorna har det i UIK inte bara tränats och spelats fotboll med inriktning mot damallsvenskan. Det har också pågått, och pågår, ett intensivt arbete med att forma en damallsvensk spelartrupp.

Följande spelare ur truppen 2021 har klara avtal inför nästa säsong:

Agnes Granberg
Elvira Fjällström
Glory Ogbonna
Henna-Riikka Honkanen
Lisa Björk
Monica Jusu Bah
Olivia Holm
Sarah Mellouk
Tilde Johansson
Wilma Carlsson

Några av de tidigare fleråriga avtalen hade kunnat avslutas om föreningen inte nått målet OBOS Damallsvenskan 2022. Nu löper dessa vidare.

Henna-Riikka Honkanen hade möjligheten att oavsett serietillhörighet avsluta sitt kontrakt men har valt att förlänga ytterligare minst en säsong.

Huvudtränare Samuel Fagerholm:

– Att Henna-Riikka väljer en fortsättning med oss känns otroligt bra. Hennes insatser i år har visat att hon är precis den targetspelare jag hade hoppats på. Jag uttryckte inför säsongen att Henna-Riikka är en klok spelare som både kan spela fram sina medspelare och själv komma till bra målchanser. Nu leder hon Elitettans skytteliga med gjorda 19 mål på 22 matcher och bidrar verkligen till våra framgångar både genom framspelningar och genom egna mål. Hon är en spelare som gör skillnad och jag är väldigt glad över att hon följer med oss till OBOS Damallsvenskan.

Henna-Riikka Honkanen:

– Vi har gjort en fantastisk resa i år och jag är glad över att få fortsätta med UIK även nästa år. Det här året har jag tyckt om att spela fotboll mer än någonsin så det var ett självklart beslut för mig att stanna. Jag har fått stort förtroende från våra tränare, det hjälper mig att prestera och jag trivs jättebra. Nu behöver vi fortsätta att jobba hårt, då blir det en bra säsong även nästa år i OBOS Damallsvenskan.

Vi siktar framåt och uppåt

Nu när den damallsvenska platsen är säkrad innebär det att arbetet med att forma spelartruppen 2022 intensifieras än mer. Målsättningen är att nå överenskommelse med ytterligare ett antal egna spelare med utgående kontrakt samt att knyta till oss några nya spetskompetenser som kompletterar truppen på bästa möjliga sätt. Några spelare från vår elitjuniorverksamhet är också aktuella att ta steget upp till en högre nivå.

Vi har en otroligt spännande och inspirerande tid framför oss med att forma en damallsvensk spelar- och ledartrupp samt att tillsammans bygga en långsiktigt hållbar och framgångsrik förening. Det finns ett stort intresse för framtidens UIK och vi uppskattar verkligen det engagemang som visas oss från olika håll.

 

Umeå IK FF