Clara Karlsson fortsätter med UIK

Målvakten Clara Karlsson, en av många talanger i Umeå IK FF:s ungdomsakademi som skolats till elitspelare, fortsätter med UIK även säsongen 2021 i Elitettan.

Clara Karlsson:

– Att få möjligheten att fortsätta representera UIK i jakten på en plats i OBOS Damallsvenskan känns väldigt motiverande. Jag kommer göra mitt bästa för att vi ska nå våra mål. Ser även fram emot en spännande och utvecklande säsong tillsammans med laget.

Huvudtränare Samuel Fagerholm:

– Nu har vi två målvakter klara i truppen och det är en trygghet. Både Clara och Agnes (Granberg) tror jag kommer ta stora steg framåt kommande säsong. Clara har fina egenskaper som målvakt där hon både är flexibel och reflexsnabb. Nu ska vi se till att Clara växer i att tro på sig själv och hjälpa henne i sin fortsatta utveckling. Ännu en god nyhet och truppen börjar sätta sig.

Kort om Clara Karlsson:

Clara är född 2001 och kommer ursprungligen från Örnsköldsvik där hennes moderklubb är BK Örnen. Via Hägglunds IoFK kom Clara till Umeå höstterminen 2017 när hon började på NIU (fotbollsgymnasiet) vid Maja Beskowskolan. Till UIK:s F19-lag anslöt hon inför säsongen 2018. De senaste två åren har Clara tränat med A-lagets målvakter och ingick också i A-truppen 2020. Då Clara har visat fina förutsättningar som fotbollsmålvakt har hon också erbjudits fortsatt kontrakt med A-laget.

Umeå IK FF