Eva Nyström ansluter till UIK

AIK:s spelskickliga finska mittback Eva Nyström, 20 år, är klar för Umeå IK FF. Kontraktet är skrivet på två år. Eva har FC Viikingit i Helsingfors som moderförening men bytte som 15-åring till PK-35. Steget upp till A-laget i PK-35 togs 2017 där Eva varit mycket framgångsrik och bland annat spelat gruppspelsmatcher i Champions League. Inför säsongen 2019 gjorde Eva flytten över Östersjön för spel i AIK och Elitettan. Där gjorde hon en stark säsong och spelade samtliga 26 matcher samt stod för imponerande åtta mål, varav tre på straff. Nu tar Eva Nyström, som även varit finsk ungdomslandslagsspelare, nästa steg i sin framgångsrika fotbollsutveckling.

Robert Bergström om Eva Nyström:

– Hon passar perfekt in i det vi vill bygga vidare på, en passningsskicklig mittback som är duktig på att försvara eget straffområde. Dessutom är hon alltid ett hot på fasta situationer. Hon har tillhört det absoluta toppskiktet av spelare i Eliettan och jag är väldigt glad över att hon i konkurrens med andra svenska klubbar ändå valde att komma till oss i UIK.

Några frågor till Eva Nyström:

Vad fick dig att välja Umeå IK för din fortsatta utveckling?

– Jag har fått ett bra intryck av Umeå som förening och allt runtomkring. Förutsättningarna som finns i Umeå IK är något som jag tror att kommer att hjälpa mig att ta ett kliv framåt som fotbollsspelare. Spelidén och principerna som Robert och laget har är fotboll jag vill spela och tror på.

Vilka styrkor ser du hos dig själv som fotbollsspelare?

– Jag är lugn och säker med bollen och har en bra passningsteknik i båda fötterna, dessutom är jag bra på försvarsspel.

Vilka intryck har du fått av UIK när ni mötts under säsongen i Elitettan?

– Umeå är ett väldigt disciplinerat lag med en tydlig spelidé både offensivt och defensivt. Det är även ett spelande lag som vill spela rolig fotboll.

Vilka förväntningar har du inför kommande säsong i OBOS Damallsvenskan?

– Jag ser framemot att jobba hårt för att utveckla mig själv och laget och att vi ska utmana de övriga lagen.

Foto: Linus Kilander

Umeå IK FF