Sarah Mellouk spelar vidare i UIK

Ännu en viktig pusselbit för framtiden är klar för Umeå IK FF när nu även Sarah Mellouk väljer att fortsätta i klubben de närmaste två åren.

Sarah Mellouk om UIK och framtiden:

– Det ska bli väldigt roligt att fortsätta nästa år i UIK. Jag tror att det här är den bästa miljön för min fortsatta utveckling, både just nu men också över tid. Jag har fått ett bra intryck av vår nya tränare Samuel, och tillsammans med honom tror jag att vi snart är tillbaka på högsta nivå. Jag hoppas kunna bidra med ett bra passningsspel, poäng framåt och att bidra till att vi tar oss tillbaka till OBOS Damallsvenskan där vi hör hemma.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om Sarah Mellouk:

– Sarah är en speciell spelare med intressanta kvaliteter och en spännande personlighet. Det ska bli roligt att lära känna Sarah över tid och tillsammans hitta en väg för att ta fram det hon verkligen kan. Hon har många egenskaper som väl kommer till nytta för vårt anfallsspel redan nu men jag vet också att det finns mera att hämta ut. Vi har en stor utmaning framför oss och Sarah kommer att bidra till lagets framgångar på bästa sätt.

Kort om Sarah Mellouk:

Sarah är 22 år och ursprungligen från Trelleborg. För FC Rosengård debuterade hon i Damallsvenskan redan som 15-åring med några matcher under säsongerna 2013 och 2014. Säsongen 2015 kom Sarah till Umeå IK FF där hon fick sitt stora genombrott. Sommaren 2016 flyttade Sarah vidare till Göteborg där hon 2017-2018 spelade för Jitex Mölndal BK i div 1 innan hon återvände till Umeå och UIK sommaren 2019. Sedan dess har Sarah spelat med Umeå IK FF både i Elitettan och i OBOS Damallsvenskan. Sarah har gjort 8 landskamper för F17-, 2 för F19- och 4 för U23-landslaget. Nu senast i slutet av november deltog Sarah i ett U23-landslagsläger i Göteborg och spelade 90 minuter i en match mot svenska mästarna Kopparberg Göteborg FC.

Umeå IK FF