Vilma Koivisto förstärker Umeå IK FF

Umeå IK FF kan nu presentera sitt andra nyförvärv inför nästa säsong då supertalangen Vilma Koivisto skrivit på för föreningen. Vilma, vars naturliga roll är som mittfältare, kommer närmast från spel i OBOS Damallsvenskan med Piteå IF Dam.

Vilma Koivisto om UIK och framtiden:

– Jag fick ett bra intryck av UIK när jag pratade med Samuel. UIK är för mig just nu den bästa klubben där jag har störst möjlighet att utvecklas genom klubbens spelsätt och en professionell miljö. Det kommer att bli en fantastisk säsong och jag ska göra allt för att hjälpa laget att uppnå sina mål så att vi åter spelar i OBOS Damallsvenskan 2022.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om Vilma Koivisto:

– Vilma känner jag till sen en längre tid tillbaka. Det ska bli intressant att tillsammans få förvalta och utveckla hennes talang. Jag märker att hon är ivrig på att bevisa sina kvalitéer på planen och vi ska jobba för att hitta en bra roll för henne där hon får fram sina riktiga styrkor.

Kort om Vilma Koivisto:

18-åriga Vilma Koivisto är supertalangen från Rovaniemi i Finland som flyttade till Piteå redan som 15-åring sommaren 2018 för att satsa på sin fortsatta fotbollsutveckling. I Piteå tillhörde hon först F19-laget och sedan säsongen 2019 A-laget. Under årets säsong har Vilma spelat 18 matcher i OBOS Damallsvenskan varav 6 som startspelare. 2018 spelade Vilma som 15-åring U17-VM för Finland och har dessutom en bronsmedalj från U17-EM samma år.

Umeå IK FF