Vilma Koivisto förlänger med Umeå IK FF

Vilma Koivisto har valt att fortsätta sin fotbollsutveckling i Umeå IK FF.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om Vilma Koivisto:

– Vilma har tagit stora kliv i år, hon har varit startspelare i alla seriematcher och hon har också förvaltat det förtroendet väl. Det är så inspirerande att jobba med spelare som är så professionella och drivna i sin utveckling som Vilma. Jag ser med förväntan fram emot att få fortsätta följa Vilmas utveckling och framfart med oss i OBOS Damallsvenskan.

Vilma Koivisto om varför hon väljer att fortsätta i UIK:

För mig var det ett lätt beslut att fortsätta i klubben där målsättningarna är höga. Jag har trivts här från början och jag tror att min utveckling kommer att fortsätta här även nästa år tack vare bra spelare och tränare. Jag ser fram emot nästa säsong när vi äntligen får spela med detta lag i OBOS Damallsvenskan.

Kort om Vilma Koivisto:

19-åriga Vilma Koivisto är supertalangen från Rovaniemi i Finland som flyttade till Piteå 2018 för att satsa på sin fortsatta fotbollsutveckling. Redan då spelade Vilma som 15-åring U17-VM för Finland och har dessutom en bronsmedalj från U17-EM samma år. I år har Vilma fått chansen i såväl det finska A-landslaget som i U23-landslaget.

Inför säsongen 2021 anslöt Vilma till UIK:s trupp i Elitettan och väljer nu att följa med laget upp till OBOS Damallsvenskan 2022.

 

Umeå IK FF